picture-2600 (3)
picture-2600 (4)
picture-2600 (5)
picture-2600 (6)

Follow4you

Iedereen doet er toe. Je mag er zijn!

Ervaringen van een sessie met het paard


"Donderdagochtend om 9 uur had ik een afspraak met Inge Buis en het paard Bo voor een sessie paardencoaching. Ik had een duidelijke hulpvraag, mijn angst voor paarden overwinnen. Het was prachtig weer, de zon scheen en het rook heerlijk naar gras en mest. Inge ging Bo halen; ik dronk een kopje koffie en was benieuwd naar de sessie. Ik had van te voren iets gelezen over paardencoaching en stond open voor alles wat er ging gebeuren. Mijn doel stond vast: een paard aaien zonder angst. Misschien ook een begin voor vliegangst. Inge liet Bo los in de wei en vroeg of ik me wilde ontspannen, we deden wat ademhalingsoefeningen. Bo at wat gras en stond op een afstand, zodat ik rustig naar haar kon kijken. Bo kwam achter me staan met haar hoofd om me heen. Inge vertaalde dit met: "ze wil je beschermen", dit was een bevestiging wat ik voelde. Inge vroeg of ik Bo wilde aaien. Ik aaide Bo op zijn rug. Wat er vervolgens gebeurde, is voor mij moeilijk te omschrijven. Bo liet dingen zien met gebaren (weglopen, knikken en allerlei bewegingen) die veel emoties losmaakten. Emoties die zijdelings te maken hadden met mijn angsten. Door mijn angst voor paarden te overwinnen heb ik een begin gemaakt met het vertrouwen hebben in mijn eigen kunnen. Bo reageert/ spiegelt hoe jij je voelt, wat je doet, wat je denkt zonder dat je daar eigenlijk iets voor hoeft te zeggen, een hele mooie ervaring". Hetty


Gelegenheidsteam sessie: "In gestrekte draf op je loopbaan pad"
Loopbaanbegeleiding en paardencoaching, wat heeft dat met elkaar te maken? Dat heb ik uitgeprobeerd met een aantal cliƫnten en met Inge Buis, paardencoach van Follow4you.
Het leverde iedere deelnemer mooie inzichten op over bijvoorbeeld belemmeringen die staan tussen het verlangen en het zetten van stappen. Een bijzondere ervaring!
Jan Olijve, loopbaancoach, sollicitatiebegeleiding NOLOC.


Ervaring op zorgboerderij Stal Hoogwoud
8 december 2017 hebben we de eerste paardencoaching gehad met deelnemers. wat een geweldig proces!
Werken aan jezelf en je bagage door te kijken en te luisteren naar het paard. De deelnemers waren verrast en positief.
De paarden vonden hun nieuwe rol leuk en deden erg hun best. Schitterend en bijzonder om mee te maken hoe ze reacties te weeg brengen.
Voor ons als medewerkers prachtig om te zien wat er in een deelnemer verandert en hoe het opener en toegankelijker maakt.
De sessie is tussen de deelnemer en coach, maar het heeft ons verrast wat er in de persoon gebeurd en wat je na 1 sessie al kan waarnemen bij de deelnemer.


Coaching
Ik heb bij Inge Buis een paarden coachinggehad. Het was een geweldige ervaring, waar ik heel lang aan terug denk. Ik heb mijn hart open gesteld en het paard voelde wat ik nodig had. Hierdoor voel ik mij zo'n sterke zelfverzekerde vrouw, die recht op haar doel afgaat, een positieve goede moeder. Ik raad het iedereen aan. Bedankt voor alles en ik kom zeker terug. Johanna 2022